Nutellás zebra tekercs

  • 2013.04.03.
  • 2

A fiaim egy kedvence a
"rolád" sütemény, lekvárral, krémmel, pudinggal, kókusszal, stb. Anyukám gyakran készít ilyet, de a fotó a blogon annyira csábító volt, hogy nem tudtam ellenállni. A receptet az Ami a konyhából kikerül blogon találtam, tuti gyakoroló anyuka a blogger, mert ilyen gyerekcsalogató sütit rég láttam! Hozzávalók:5 tojás, 120 g liszt, 120 g cukor, 1 ek. kakaó, 1 vaníliás cukor, fél cs. sütőporA Nutellás krémhez:1 cs. vaníliás pudingpor, 3 ek. cukor, 0,5l tej, 4 ek. Nutella, 100 g puha
margarin vagy vajA sütőt melegítsük elő 180 fokra.Válasszuk szét a tojásokat.A fehérjéből robotgéppel verjünk kemény habot, a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport.Majd a kemény fehérjét óvatosan forgassuk a cukrot-tojásos masszához.Összuk ketté a masszát és az egyik felébe szitáljuk bele a kakaóport.A sárga- és barna masszát töltsük egy-egy zacskóba, aminek vágjuk ki az egyik sarkát, a tetejét pedig kössük meg.Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kezdjük el ferdén csíkozni a krémet, felváltva a sárga massza, a barna massza, stb....Ha elfogyott az anyagunk, mehet a sütőbe, 10 perc alatt megsütjük a zebracsíkos piskótát.Még melegen nedves konyharuhára borítjuk és tekerjük fel, hogy így hüljön ki.Elkészítjük a Nutellás krémet.Hagyományos módon főzzük meg a pudingot.Mikor kihűlt, keverjük bele a puha margarint és a Nutellát. Robotgéppel doglozzuk simára.Ezzel a krémmel töltsük be a piskótát, majd tekerjük fel újra.Pár órát hűthetjük, de akar azonnal is fogyaszthatjuk....naná!Jó sütést!