Aszalt szilvás fésűs karaj

  • 2019.12.16.
  • 3

Vendégváró ebédre készült ez az egyszerű fogás. Az a jó benne, hogy előre megsüthető, majd a vendégek érkezése előtt közvetlenül csak szeleteljük, és kínáljuk. Habos krumplipüré, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá. Hozzávalók 4 személyre *50 dkg sertéskaraj egyben *10 dkg aszalt szilva *1 tk sertéssült fűszerkeverék *1 tk mustáros karaj fűszerkeverék *1 ek mangalicazsír A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük.
Hosszában felülről 2 zsebet vágunk rajta, amiket megtöltünk aszalt szilvával.
Kívülről bedörzsöljük a kétféle fűszerkeverékkel. Kötöző madzaggal többször áttekerjük és megkötjük.
Zsírral kikent tepsibe rakjuk, és 0,5 dl vizet öntünk mellé.
Lefedve 90 percet puhítjuk, majd a fedőt levéve, gyakran locsolgatva a szaftjával pirosra sütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd levágjuk a madzagot, és vékonyra szeletelve kínáljuk.