Magvas tavaszi virágok

  • 2018.04.07.
  • 6

Elmúlt az ünnep, a sok édes sütemény, és kalács után igazán jól esik egy kis sós. Annyira vártuk már az igazi tavaszt a napsütéssel, a virágokkal, hogy ez bizony nálunk a konyhában is megmutatkozik. Apró magvas rágcsálnivaló készült, mégpedig virág formában. Egy csésze gőzölgő kávé, vagy tea mellé remek kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is. Hozzávalók: Tésztához: *30 dkg liszt *1 késhegynyi sütőpor (2g) *1 csapott tk só *1 nagyobb tojás *10 dkg vaj *1,8 dl tejföl Tetejére: *1 kisebb tojás *1 tk mák *2 tk lenmag *2 tk szezámmag A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, összedolgozzuk a tojással, vajjal, tejföllel. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük egy éjszakát. Lisztezett felületen 5 mm vékonyra nyújtjuk, és lisztbe mártott közepes virágformával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk, lekenjük egy villával felvert tojással és megszórjuk a magvakkal. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel kb. 18 perc alatt megsütjük. Ebből az adagból 2 nagy tepsi virág lesz.