Majonézes lilakáposzta-saláta

  • 2018.03.08.
  • 6

Volt itthon egy fej lila káposzta, és nem tudtam, hogy mit készítsek belőle. Végül egy nagyon egyszerű saláta lett a végeredmény, ami pompás köret sültekhez, húsokhoz, vagdaltakhoz. Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek. Egy jó tanács a készítéséhez: a káposzta szeletelésénél érdemes kesztyűt húzni, mert annyira megfogja a kezünket, hogy sokáig lila lesz a bőrünk.A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.Hozzávalók 4 főre:*1 kisebb fej lila káposzta*13 dkg majonéz*5 dkg porcukor*½ tk só*1/3 kk őrölt bors*3 ek frissen facsart kezeletlen citrom leve*2 ek almaecet*0,5 dl tejA majonézt simára keverjük a sóval, borssal, porcukorral, citromlével, almaecettel, tejjel. Beleforgatjuk az egész vékony csíkokra vágott lila káposztát. Pár órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.