Gnocchi alaprecept

  • 2018.03.06.
  • 6

Már rég szerettem volna gnocchit készíteni, de valahogy ez mindig elmaradt. Sok recept kering fent a neten, nos, én megalkottam a saját változatomat. Az elején picit nehezen ment a formázás, de a végére belejöttem és viszonylag gyorsan is ment, aminek a technikáját INNEN lestem el. Én a jó öreg csigatészta készítő bordát használtam. Na, nem pont úgy néz ki, mint az eredeti, picit nudlis, de az enyém :-) Szó se róla, hogy nem egy 5 perces fogás, de azt hiszem a házilag készített ételeknek nincs párja.
Ez egy alaprecept, a mártásokhoz, szószhoz, amivel/amiben kínáljuk, csak a képzelet szab határt. Talán a paradicsomos lesz az első, ami asztalra kerül nálunk, de arról majd legközelebb beszámolok.Hozzávalók 6 főre:*50 dkg megtisztított krumpli*1 kisebb tojás*1 csapott kk só*Kb. 15 dkg lisztA feldarabolt krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. Jól áttörjük, ízesítjük a sóval, beleütjük a tojást, majd a lisztet fokozatosan adagolva puha, de nem ragacsos tésztává dolgozzuk.
Ha szükséges, még adhatunk egy kevés lisztet hozzá, de ne legyen túl kemény.
Lisztezett felületen kisujjnyi rudakat sodrunk, amiket 3 cm-es darabokra vágunk. Villa segítségével vagy lisztezett csigatészta készítő bordán átgurítjuk.Bő, sós vizet forralunk 1 evőkanál olajjal. Ha már gyöngyözve forr, kisebb adagokban kifőzzük benne a tésztákat. Akkor jó, ha már feljönnek a víz tetejére. Lecsepegtetjük.
Tetszés szerinti szószban, illetve mártással kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.