Borivók sajtos perece

  • 2018.02.01.
  • 3

Alig vagyunk túl a szilveszteren, már el is telt egy egész hónap. Üdvözöljük a februárt egy kis sajtos finomsággal. Igazán egyszerű, pihentetni sem szükséges. Baráti beszélgetésekhez, esetleg tévézéshez, társasozáshoz remek kísérő.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.Hozzávalók: *35 dkg liszt*1 csapott kk sütőpor*1 tk só*12 dkg vaj*20 dkg trappista sajt*15 dkg füstölt sajt*15 dkg tejföl*1 egész tojás a lekenéshez*1 csapott kk fűszerpaprika a tetejéreA sajtokat lereszeljük, a trappista felét félre tesszük. A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, majd összedolgozzuk a sajtokkal, vajjal, és annyi tejföllel, hogy könnyű tésztát kapjunk.
Lisztezett felületen 4 mm vékonyra nyújtjuk, lisztbe mártott perecformával kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire pakoljuk.
A fűszerpaprikával elkevert, kissé felvert tojással lekenjük, és megszórjuk a félretett sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt pirosra sütjük. Ebből az adagból két nagy gáztepsi perec lett.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.