Babérleveles csicsókafőzelék

  • 2018.01.15.
  • 1

Régen azt sem tudtam, hogy mi fán terem a csicsóka. Majd a szomszéd idős bácsi adott pár gumót és azóta minden évben jelentős mennyiséget tudunk felhasználni a kertből. Egy baj van vele, hogy frissen ajánlott feldolgozni, mert elég nehezen bírja a tárolást. Már korábban készítettem pár fogást belőle, ezeket megtaláljátok a blogon. Most a krumplifőzelék mintájára készült egy könnyű, húsmentes étel belőle. Liszt helyett keményítő a sűrítő anyag. Érdemes kipróbálni, hisz a csicsókát cukorbetegeknek is jó szívvel ajánlják.
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
A felhasznált fűszereket a Fűszerész biztosította. Hozzávalók 3 személyre *35 dkg csicsóka *1 csapott kk só *1 csipet őröltbors *1 kis darabbabérlevél *2 dl tejföl *1 púpozott ek kukoricakeményítő *1 csapott tk édesfűszerpaprika A megtisztított csicsókát kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi, puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
A keményítőt és a paprikát csomómentesre keverjük a tejföllel, majd behabarjuk vele a főzeléket. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígítjuk.
Melegen, tükörtojással kínáljuk.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.