Mecseki csibefalatok

  • 2017.05.13.
  • 3

Egy kedves rokonunknál kóstoltuk először ezt a finom húsos fogást, ami eredetileg karajból készül. A családom jobban szereti a csirkét, és a gyerekek kedvéért apró falatokat sütöttem. A vastagabb bunda alatt a hús nagyon puhára, omlósra sül. Kínálhatjuk egy könnyű főzelék feltétjeként is, de nálunk most friss vegyes saláta volt a kísérője. Hozzávalók 2 főre: *1 egész nagy db csirkemellfilé *0,5 kk só *2 púpos ek liszt a forgatáshoz *Bő olaj a sütéshez Bundához: *3 nagyobb tojás *1 csapott kk só *1 nagy csipet őrölt bors *1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd zúzott fokhagyma) *5 dkg trappista sajt *2 kisebb krumpli (Kb. 10 dkg) *3 púpos ek liszt A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, és meghintjük sóval. A bundához a tojásokat kicsit felverjük egy villával, a sóval, borssal, fokhagymakrémmel ízesítve. Sajtreszelőn belereszeljük a meghámozott krumplikat, a sajtot. Beleszórjuk a lisztet, majd jól átkeverjük. Egy tálban olajat forrósítunk, egy tányérba szórjuk a lisztet. A csirke darabokat először megforgatjuk a lisztben, majd a masszában, kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajban közepes lángon pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.