Lekváros ravioli süti

  • 2017.04.02.
  • 4

Ezt a Lajos Mari receptet már nagyon régen készültem elkészíteni. Amint megláttam, tudtam, hogy olyan mutatós, és nem is túl bonyolult, hogy tutira kipróbálom egyszer. A végeredményben sem csalódtam, hisz egy linzer jellegű, roppant omlós, lekváros süti lett belőle, ami nagyon hamar elfogyott. Hozzávalók kb. 16 sütihez: *25 dkg liszt *1 csapott kk sütőpor *1 csipet só *8 dkg porcukor *1 tasak vaníliás cukor *1 közepes tojás sárgája *1 ek tejföl *14 dkg margarin *1 kezeletlen citrom reszelt héja *1 tojás szétválasztva a lekenéshez *1 tk tej *1 kis üveg ribizli lekvár A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, porcukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citrom héját, a tojás sárgáját, a margarint, és annyi tejfölt, hogy se túl kemény, se túl ragacsos ne legyen a tészta. Pihentetés nélkül lisztezett felületen kb. 3 mm vékonyra elnyújtjuk. Egy közepes méretű, hullámos szélű formával kiszaggatjuk.
Minden második közepére derelyemetszővel kereszt alakú vágást ejtünk. A teli tészták közepére teszünk egy púpos kávéskanál lekvárt.

A tészta szélét lekenjük egy tojás fehérjével. Ráhelyezzük a keresztes tésztát.
Majd egy kisebb pálinkás pohárral jól összenyomjuk a tésztát.
A sütik tetejét lekenjük egy tojás sárgája és egy kevés tej keverékével. 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.A Facebookon is megtaláltok.Már Instagramon is fent vagyok.