Szendvicskrém fekete retkkel

  • 2018.02.06.
  • 4

Hozzávalók 4 személyre: 1 bagett vagy gyökérkenyér, 1 nagyobb fekete retek, 1 tömlős sajt vagy 15 dkg mascarpone, 4 tojás, 1 teáskanál magos mustár, só, bors, pár csepp balzsamecet. Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, a fehérjét apró kockákra vágjuk, a sárgáját félretesszük. A retket megpucoljuk, megmossuk,
nagylyukú reszelőn lereszeljük. Enyhén megsózzuk, összekavarjuk és 10 percig állni hagyjuk, majd a levét kiszorítjuk és összekeverjük
a sajtkrémmel vagy a mascarponeval meg a mustárral. Izlés szerint sóval, borssal és balzsamecettel ízesítjük. A bagettet szeletekre vágjuk, megpirítjuk, majd rákenjük a retekkrémet, rászórjuk a tojásfehérjét, ráreszeljük a sárgáját és megszórjuk frissen őrölt borssal. Azonnal tálaljuk. Megjegyzés: Ha a tojásokat is lereszelve a krémbe keverjük, két szelet kenyér közé kenve, magunkkal vihetjük iskolába, munkába vagy kirándulásra.