Recés krumpli tejszínben párolva

  • 2018.01.31.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg krumpli, 15 dkg sonka, 15 dkg sajt, 1 hagyma, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1 evőkanál darált paprika, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, 1 teáskanál étkezési keményítő, 2 dl főzőtejszín,
olaj, só, bors, fűszerpaprika. Elkészítése: 1.




A krumplit meghámozzuk, a sonkát meg a sajtot vékony szeletekre vágjuk.2.




A krumplikat keresztben bevagdossuk, úgy, hogy alul egyben maradjanak. 3.




Minden vágásba egy-egy kis szelet sajtot, illetve sonkát teszünk, megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával. 4.




Egy kiolajozott tepsibe szórjuk az apróra vágott hagymát, az ételízesítőt, meg a
paprika darálékot.5.




Beletesszük a krumplikat, felöntjük 2 dl vízzel és megszórjuk a petrezselyemzölddel. 6.




Forró sütőben 40-50 percig pároljuk, félidőben ráöntjük a keményítővel elkavart tejszínt is. Forrón tálaljuk.