Szőlős kenyér

  • 2017.10.10.
  • 5

Hozzávalók: 125 g vaj, 20 dkg+2-3 evőkanál
cukor, 3 tojás, 1/2 citrom leve és reszelt héja, 20 dkg liszt, 20 dkg joghurt, csipetnyi só, 1 nagy fürt rozé szőlő, 1 tojásfehérje.Elkészítése:
1. A vajat habosra keverjük a sóval meg a cukorral.
2. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.3. Belekavarjuk a citrom héját és levét, a sütőporos lisztet meg a joghurtot.
4. Egy marék szőlőszemet megmosunk és beleforgatjuk a masszába.5. A masszát sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük és 180 fokon, 35-40 percig sütjük.
6. A szőlőszemeket kissé felvert tojásfehérjébe majd cukorba hempergetjük.

Címkék

Éd