Diós-gombás tarjaszelet
- 2017.10.18.
- 4
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, só, bors, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj, 1 hagyma, 25 dkg csiperkegomba, 1 dl fehérbor, 2 dl főzőtejszín, 1 marék dió.Elkészítése: 1.
A tarjaszeleteket sózzuk, borsózzuk, mindkét felüket
lisztbe márjuk.2.
Az olajat felhevítjük, nagy lángon megpirítjuk benne a húst.3.
A hússzeleteket egy tepsibe tesszük.4.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a szeletekre vágott hagymát és gombát, sózzuk, borsózzuk és 3-4 percig dinszteljük, majd rátöltjük a bort meg egy kevés vizet és felforraljuk. 5.
A hagymás-gombás keveréket húsra tesszük.6.
Rátöltjük a tejszínt és rászórjuk a diót. Fóliával lefedjük és forró sütőben 30 percig pároljuk.