Csokoládés-mályvacukros rizsszelet

  • 2017.10.13.
  • 1

Hozzávalók: 4 evőkanál víz, 10 dkg csokoládé, 19 dkg mogyoróvaj, 15 dkg mályvacukor, 10 dkg puffasztott rizs, 5 dkg extrudált gabonapehely;
a tetejére: 1,5 dl tejszín, 6 dkg vaj, 20 dkg
dkg csokoládé(50 %-os kakaótartalommal).Elkészítése: Egy üveg vagy fémtálat vízgőz fölé teszünk, beletesszük a vizet, az összetördelt csokoládét, a mogyoróvajat meg a mályvacukrot és addig kavarjuk, míg egynemű, ragacsos masszát nem kapunk. Ekkor félrevesszük a tűzről és belekavarjuk a puffasztott rizst meg az extrudált gabonapelyhet, majd egy 25x30 cm-es, fóliával bélelt tepsibe nyomkodjuk. A tejszínt a vajjal meg az összetördelt csokoládéval addig melegítjük, míg egynemű krémmé tudjuk kavarni, majd a rizsszelet tetejére kenjük. 3-4 órát hűtőben dermesztjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.