Erdei gyümölcsős, fehércsokoládés kosarak

  • 2017.07.21.
  • 1

Hozzávalók 10 db.-hoz:
az alaphoz: 20 dkg oreo keksz, 7 dkg olvasztott vaj;
a krémhez: 15 dkg mascarpone, 1 evőkanál porcukor, 10 dkg fehércsokoládé, 1-2 evőkanál joghurt, 1 teáskanál vanília kivonat;
a tetejére: erdei gyümölcsök.Elkészítése: A kekszet
késes aprítóban
ledaráljuk, majd összekavarjuk az olvasztott vajjal. Akkor jó, ha morzsalékos, de nyomásra összeáll.
A kosárformákat
fóliával
kibéleljük(ha szilikon formát használunk, nem szükséges), mindegyikbe 2-2 evőkanál kekszmorzsát teszünk, kanállal jól lenyomjuk, majd hűtőbe tesszük. A csokoládét megolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral, majd beledolgozzuk a csokoládét, a joghurtot meg a vaníliakivonatot. A krémet szétosztjuk a kekszes alapra és visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor kirakjuk erdei gyümölcsökkel és megszórjuk kevés kekszmorzsával.