Tisza szelet

  • 2017.05.09.
  • 4

Fényes Irma: A legjobb magyar nagy szakácskönyv-bőlHozzávalók 4 személyre: 8 szelet 3 cm vastag bélszín, 25 dkg apró csiperkegomba, 2-3 tojás, 1 hagyma, só, bors, zsír, petrezselyemzöld, burgonyapüré.Elkészítése: A húst kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük. Az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet zsírban, kevés vízzel megpároljuk, levét elfőzzük, majd a húst megsütjük benne. A vékony szeletekre vágott gombát kevés zsíron megpirítjuk, rátöltjük a felvert tojásokat, sózzuk, borsózzuk és lágyra sütjük. A hússzeleteket tányéra tesszük, ráhalmozzuk a gombás tojást és krumplipürével tálaljuk.