Zöldhagymás lepény

  • 2017.04.25.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre: a tésztához:
50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 6 evőkanál tejföl, 50 dkg szárazkolbász, 15 dkg juhtúró, 8 zöldhagyma.
Elkészítése:
A lepénytésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, kicsit hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt meg az olajat és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagyjuk, majd két részre osztjuk és téglalap alakúra kinyújtjuk. A kinyújtott tésztalapokat két tepsibe tesszük, lekenjük a tejföllel, majd kirakjuk a karikákra vágott kolbásszal és megszórjuk a felaprított zöldhagymával meg az összemorzsolt túróval. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.