Zöldséges csirkés egytál - Pulpe de pui cu legume la tavă

  • 2017.03.08.
  • 8

Hozzávalók 6 személyre: 6 nagyobb csirkecomb, 1-1 teáskanál a következő fűszerekből: fokhagymapor, fehérbors, fűszerpaprika és só, 1 dl olívaolaj, 1 csokor kakukkfű, 1 brokkoli, 30 dkg sárgarépa, 1 nagy piros paprika, 40 dkg csiperkegomba, 1 póréhagyma, szódabikarbóna, só.Elkészítése: 1.




A fűszereket összekeverjük, a combokra szórjuk, rátöltjük az olaj felét, rászórunk a kakukkfű felét és összekavarjuk. 1-2 órára lefedve állni hagyjuk. 2.




A zöldségeket megtisztítjuk, levágjuk a szárvégeket, megmossuk.A brokkolit sós, szódabikarbónás fővő vízbe tesszük, 2 perc után leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. 3.




A póréhagymát meg a sárgarépát srégen szeletekre, a gombát félbe, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk. 4.




A zöldségeket egy tálba tesszük, rátöltjük a megmaradt olajat, rászorjuk a megmaradt kakukkfűvet és enyhén megsózzuk, majd összekavarjuk. 5.




Ráhelyezzük a combokat, alátöltünk 2,5 dl vizet és sütőpapírral lefedjük. 6.




Közepesen forró sütőben, 45-50 percig pároljuk, az utolsó 20 percben leszedjük a sütőpapírt. Azonnal tálaljuk.
Pulpe de pui cu legume la tavăIngrediente pentru 6 persoane: 6 pulpe de pui mai mari, amestec de condimente din următoarele: 1 linguriță praf de usturoi, 1 linguriță piper alb, 1 linguriță boia dulce și 1 linguriță sare, 100 ml ulei de măsline, 2-3 fire cimbrișor, 1 broccoli, 300 g morcovi, 1 ardei roșu, 400 g ciuperci Champignons, 1 praz, bicarbonat de sodiu, sare.