Sütőben sült töltött tojás

  • 2017.03.10.
  • 2

Hozzávalók 4
személyre: 4+2
tojás, 15 dkg csiperkegomba, 1 evőkanál vaj, 4 szelet sonka, 2 szál zöldhagyma, 8 dkg sajt, 3 dl tejföl, só, fehérbors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: Négy
tojást keményre főzünk, hideg vízben kihűtjük, majd megpucoljuk és félbevágjuk.
A megmaradt két tojást felverjük, összekeverjük a tejföllel, enyhén megsózzuk, borsózzuk. Az apróra vágott zöldhagymát és a gombát a vajon zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és sonkát meg a tojások sárgáját. A masszát sózzuk, borsózzuk, alaposan összekeverjük, majd a félbevágott tojásokba töltjük. A
tejföl felét sütőtálba tesszük, rászórjuk a sajt felét, ráhelyezzük a tojásokat, majd rátöltjük a megmaradt tejfölt és rászórjuk a megmaradt sajtot.
Forró sütőben, 10-15 percig sütjük.