Szardellás pizza

  • 2017.02.01.
  • 5

Hozzávalók 4 személyre:
a pizzatésztához: 50 dkg liszt, 3,3 dl víz, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál só, 2,5 dkg élesztő; a feltéthez: 1 evőkanál mascarpone, 10 dkg mozzarella, 10 dkg koktélparadicsom, 5 dkg kalamata olajbogyó, diónyi parmezán, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld a díszítéshez.
Elkészítése:
A pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben, kicsit hagyjuk felfutni. A lisztet dagasztótálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt meg az olajat és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagyjuk, majd négy részre osztjuk és mindegyiket
kör alakúra kinyújtjuk. A tésztákat lekenjük a mascarponeval, rátesszük a vékony szeletekre vágott mozzarellát(vagy ráreszeljük), majd a felvágott paradicsomot és olajbogyót
és végül pedig a szardellát. Megszórjuk szárított bazsalikommal és reszelt parmezánnal.
Előmelegített sütőben , 180 fokon, 18-20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet.