Sajtos-sonkás, rántott palacsinta

  • 2017.01.03.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre: 8 palacsintához: 2 tojás, 20 dkg liszt, kb. 4 dl ásványvíz, 2 evőkanál olaj, só. bors, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld; továbbá: 8 szelet
sonka, 8 szelet sajt, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, szezámmag, olaj a sütéshez.Elkészítése: A palacsinta hozzávalóiból a szokásos módon masszát kavarunk, majd forró serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Mindegyik palacsintára egy -egy szelet sajtot, majd sonkát teszünk, két szélén a palacsintát ráhajtjuk, majd feltekerjük. Lisztbe, tojásba, majd szezámmaggal összevegyített zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük. melegen tálaljuk.