Lestyános vöröskáposztafőzelék

  • 2017.01.11.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vörös káposzta, 4 szelet sertéscsülök, 2 vöröshagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 konzervparadicsom, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál paprikakrém, só, bors, fűszerpaprika, babérlevél, 1 csokor lestyánlevél; a tálaláshoz: 2 dl tejföl.
Elkészítése:
1. A hagymát apróra vágjuk, az zsíron üvegesre dinszteljük, majd félrehúzzuk és belekavarjuk a fűszerpaprikát és a paprikakrémet.
2. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot a levével együtt.3. A káposzta felső leveleit leszedjük, a többit vékonyra gyaluljuk.
4. Rátesszük a hagymára, ráhelyezzük a csülökszeleteket, megszórjuk borssal.
5. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, hozzáadjuk a lestyánt, majd lassú lángon, többször megkavarva puhára főzzük. Tejföllel tálaljuk.