Diplomata szelet

  • 2016.12.14.
  • 5

Hozzávalók:
a laphoz: 4 tojás, 6 evőkanál cukor, 3 evőkanál liszt, 1 evőkanál étkezési keményítő,a krémhez: 4 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 1 dl tej, 4 dl tejszín, 1/2 rúd vanília, 15 g zselatin, 5 dkg kandírozott narancshéj, 7 dkg mazsola, 1 dl narancslé, rum aroma,
a díszítéshez: 2,5 dl tejszín, csokoládéforgács, 2-3 szelet narancsElkészítése:
A laphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk 2 evőkanál cukorral, a fehérjét pedig felverjük a megmaradt 4 evőkanál cukorral. A két masszát egybe tesszük és összekavarjuk a liszttel meg a keményítővel.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 175 fokon 12-15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki!
A mazsolát és a kandírozott narancshéjat a narancslébe áztatjuk. A krémhez a tojásokat felverjük a cukorral meg a sóval, beletesszük a vanília kikapart magjait és a tejet, majd vízgőz fölött besűrítjük. Ha készen van, hideg vízben kihűtjük és rum aromával ízesítjük. A zselatin feloldjuk 0,5 dl vízben, kicsit felmelegítjük. A mazsolát, a narancshéjat meg a zselatint a tojáskrémbe kavarjuk, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt is. A lap hosszanti oldaláról levágunk 1/4-részt, a többit őzgerinc-vagy kalácsformába tesszük, beleöntjük a krémet és befedjük a levágott lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap hosszúkás tálcára borítjuk és bevonjuk a felvert tejszínnel. Naranccsal és csokoládéforgáccsal díszítjük.