Delikátesz szelet

  • 2016.12.26.
  • 1

Hozzávalók:
a mandulás piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 10 dkg darált mandula, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só;a sima piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt;a krémhez: 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 15 dkg vaj, 4 evőkanál mogyorókréma tetejére: 10 dkg tejcsokoládé, 1 evőkanál olaj, 3-4 evőkanál aprított mandula.Elkészítése:A mandulás piskótához a tojásokat habosra verjük a cukorral, a csipetnyi sóval, majd beleforgatjuk a mandulát és a sütőporral összevegyített lisztet. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük.A sima piskótához a a tojásokat habosra verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a a lisztet. Sütőpapírral bélelt, ugyanazon tepsiben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
A krémhez a tojásokat kicsit felverjük a kétféle cukorral, belekavarjuk a lisztet, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött besűrítjük. Szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük, majd két részre osztjuk. Felét beledolgozzuk a habosra kevert vajba, másik felét pedig a mogyorókrémbe.
A mandulás piskótát lekenjük a barna krémmel, rátesszük a sima piskótát és lekenjük a fehér krémmel. Hűtőbe tesszük.
1-2 óra múlva a
tejcsokoládét megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, kicsit visszahűtjük, majd a süteményre kenjük és rászórjuk a vágott mandulát.
Megjegyzés: A süteményt mandula helyett dióval vagy mogyoróval is el lehet készíteni.