Savanyúkáposzta leves

  • 2016.11.28.
  • 9

Hozzávalók 4-6 személyre: 50 dkg füstölt oldalas, 1 szál füstölt kolbász, 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, só, fűszerpaprika, 1 babérlevél, tejföl.Elkészítése: Az oldalast és a kolbászt
forró vízben
pár percig főzzük, majd leszűrjük és langyos vízzel lemossuk. Az oldalast tiszta vízben újból főni tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a házi ételízesítőt és a babérlevelet. Mikor a hús félig megfőtt, beletesszük a vékony csíkokra vágott savanyúkáposztát is(ha nagyon savanyú, hideg vízben átmossuk). A lisztet az olajon világosra pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával és
hideg vízzel csomómentesre kavarjuk, majd a levesre töltjük. Beletesszük a karikákra vágott kolbászt is. Pár percig még főzzük, majd félrehúzzuk a tűzről és 15 percig pihenni hagyjuk. Tejföllel tálaljuk.