Narancsos mandulás linzer

  • 2016.11.22.
  • 4

Hozzávalók:
40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, 2-3 evőkanál tejföl, 1 tasak sütőpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés vaj a tepsihez, 2 tasak vanília ízű pudingpor,
6 evőkanál cukor, 5 dl narancslé,
2 narancs, 20 dkg mandula,
2-3 evőkanál porcukor. Elkészítése:

A vajat elmorzsoljuk a lisztben, közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a tojássárgáját, a porcukort, a sütőport, a citromhéjat meg a sót és annyi tejfölt, hogy a tésztát össze tudjuk dolgozni. Két részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Az egyik tésztadarabot lisztezett felületen kinyújtjuk, egy közepes méretű tepsit kivajazunk, az aljára tesszük a lapot és előmelegített sütőben, 180 fokon 12-15 perc alatt elősütjük. Közben a pudingport összekeverjük a cukorral meg a narancslével és megfőzzük., Félrehúzzuk és belekavarjuk a kockákra vágott, hártya nélküli narancshúst. A mandulát késes aprítóba tesszük, összevágjuk, majd hozzáadjuk a megmaradt tésztát és együtt morzsalékosra dolgozzuk. A félig megsült tésztalapot kivesszük, rásimítjuk a narancsos krémet és rámorzsoljuk a mandulás tésztát. Visszatoljuk a sütőbe és további 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt szeletekre vágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.