Ecetes almapaprika káposztával töltve

  • 2016.10.12.
  • 5

Hozzávalók (15-16 db. 7 dl befőttesüveghez): 5 kg almapaprika, 2 fej káposzta, 4 l víz, 4 evőkasnál jódmentes só, 60 dkg cukor, 8 dl 9 fokos ecet, minden befőttesüveghez: 1 teáskanál mustármag, 1/2 teáskanál szemesbors, pár szem koriandermag, 1-2 babérlevél, csipetnyi szalicil.Elkészítése:
1. Az almapaprikát alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük.2. Hegyes késsek körbevágjuk a torzsáját, kiszedjük és kiverjük belőle a magokat.3. A káposztát vékony szálakra gyaluljuk, enyhén megsózzuk és összekavarjuk(nem szorítjuk ki).4. A kissé megpuhult káposztát
jól belenyomkodjuk
az almapaprikákba.
5. A megtöltött paprikákat
szorosan egymás mellé tesszük
az üvegkannákba.
6. Beleszórjuk a fűszereket. A vizet a sóval meg a cukorral felforraljuk, belekavarjuk az ecet, ha félig kihűlt rátöltjük. kevés szalicilt szórunk a tetejére és lezárjuk.