Céklás lazacos miniszendvicsek

  • 2016.10.14.
  • 6

Hozzávalók 4 személyre: 1 magvas bagett, 1 cékla(kb. 25 dkg), 10 dkg füstölt lazac, 10 dkg sajtkrém, 1/2 citrom, balzsamecet, 2-3 evőkanál bazsalikomos olívaolaj, 1 teáskanál méz, pár szál metélőhagyma, só, bors, szárított, morzsolt kapor.
Elkészítése: A céklát megfőzzük, ha kihűlt megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekavarjuk a mézzel meg az olajjal, megsózzuk és meglocsoljuk balzsamecettel, majd összekavarjuk és 30 percig állni hagyjuk. A sajtkrémet kikavarjuk citromlével és kevés kaporral, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát és a lazacot(egy keveset félreteszünk a díszítéshez). A bagettet szeletekre vágjuk, kissé megpirítjuk, ha kihűltek rákanalazzuk a céklát, majd a lazacos sajtkrémet. Citrommal, lazachússal és metélőhagymával díszítjük. Azonnal tálaljuk.