Almás táska

  • 2016.10.29.
  • 3

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 kg alma, 20 dkg cukor, 1 teáskanál fajéj, 3 evőkanál étkezési keményítő, 1 tojás, 2-3 evőkanál cukor. Elkészítése: Az almát megpucoljuk és kockákra vágjuk. A cukrot olvadni tesszük, mikor karamellizálodni kezd hozzáadjuk az almát és kicsit megpároljuk. Rászórjuk a fahéjat meg az étkezési keményítőt, összekavarjuk, levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A leveles tésztát kinyújtjuk, kb. 12x16 cm-es téglalapokra vágjuk, körbe lekenjük a széleket felvert tojással.
Képzeletben mindegyik lapot 2 részre osztjuk, egyik felére 2-2 evőkanál almát teszünk, a másik felét éles késsel 4-5 helyen bevagdossuk, majd ezt az oldalt az almára hajtjuk, körbe a széleket egy villával lenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással és megszórjuk cukorral. 180 fokon, 15-20 percig sütjük.