Szedres morzsasütemény

  • 2016.09.21.
  • 2

Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipetnyi só, 1/2 tasak sütőpor;a töltelékhez: 40 dkg szeder, 1/2 citrom, 2-3 evőkanál cukor, 2 evőkanál keményítő;
a tálaláshoz: porcukor.
Elkészítése: A tésztához a hideg vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a csipetnyi sót meg a tojást és morzsalékosra dolgozzuk. Ha túl összeállna, kevés lisztet még adjunk hozzá. A szedret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd meglocsoljuk a citromlével. A cukrot összevegyítjük a lereszelt citromhéjjal meg a keményítővel, majd összekeverjük a szederrel. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tészta háromnegyed részét belszórjuk és a tenyerünkkel finoman lenyomkodjuk. Rátesszük a szedret, majd a megmaradt tésztát is rámorzsoljuk. 25-30 percig, 175 fokon sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.