Csípős édesburgonya leves

  • 2016.09.12.
  • 8

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kis csülök, 50 dkg édesburgonya, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 szelet zeller, 1-2 csípőspaprika, 2,5 dl paradicsomlé, 2-3 evőkanál olaj, fűszerpaprika, só, tejföl.Elkészítése: A csülköt megmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a zellert meg az édesburgonyát kockákra vágjuk. Ha megfőtt, a csülköt kivesszük és melegen tartjuk, a levét pedig a leveshez használjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát, a sárgarépát meg a zellert, megszórjuk kevés fűszerpaprikával, felöntjük a paradicsomlével meg a csülöklével és közepes lángon főzzük. 5 perc után beletesszük a burgonyát, a zellerlevelet és az apróra vágott csípőspaprikát. Ha szükséges, még megsózzuk és készre főzzük. A
végén belerakjuk a kockákra vágott csülökhúst is. Tejföllel tálaljuk.