Almás diós piskóta

  • 2016.09.24.
  • 5

Hozzávalók:
4
tojás, 25 dkg cukor, 3 dl kefir, 1 dl olaj, 35 dkg liszt, 1 vanília cukor, 1 sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 citrom reszelt héja, 1 nagy alma, 5 dkg dió, 5 dkg mazsola.
Elkészítése: A mazsolát 10 percre hideg vízbe áztatjuk,
a diót darabosra vágjuk,
az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral meg a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a sütőporral elkevert lisztet, kevés citromlével eloltott szódabikarbónát és folytonosan adagolva a kefirt majd az olajat csomómentesre kavarjuk. A végén beleforgatjuk a diót, a mazsolát meg a reszelt almát. Sütőpappírral bélelt, 25x30-as tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.