Kókusztejes dinnyekoktél

  • 2016.08.05.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 1 sárgadinnye, 4 dl kókusztej, 2 evőkanál méz, jégkocka, mentalevél.Elkészítése: A sárgadinnyét és a kókusztejet 2-3 órára jól lehűtjük. A dinnyét félbevágjuk, húsát felkockázzuk(4 kis szeletet félreteszünk a díszítéshez), majd a mézzel és pár mentalevéllel együtt összeturmixoljuk. A végén beletöltjük a kókusztejet és felhabosítjuk. A poharakba jégkockákat teszünk, rátöltjük a koktélt és a félretett dinnyeszeletekkel díszítjük.

Megjegyzés: Ha a koktélt csak felnőttek fogyasztják, adjunk hozzá 60 ml kókuszlikőrt is.
A kókusztej nem a kókusz belsejében található áttetsző lé, hanem a kókusz húsából kinyert folyadék. Íze enyhén édeskés, színe és íze a tehéntejre hasonlít,

enyhe kókuszaromával. Házilag is elkészíthető, nyers vagy szárított kókuszdióból. Meleg vízzel felöntve, krémesre kell turmixolni, majd állni hagyni, aztán sűrű vásznon leszűrni.