Citromos álom

  • 2016.08.04.
  • 7

Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta, 1 citrom ízű pudingpor, 5 dl tej, 20 dkg mascarpone, 3 dl tejszin, 15 dkg porcukor, 10 g zselatin, 2 citrom, 1 tasak vaníliás cukor.Elkészítése: A pudingport összekeverjük a tejjel, megfőzzük, majd lehűtjük. A zselatin 0,5 dl vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük. A mascarponet kikavarjuk a porcukorral és 1 citrom reszelt héjával, kanalanként beledolgozzuk a pudingot, majd a citrom levét és a zselatint, végül pedig a felvert tejszínt. A megmaradt citrom felét kiszorítjuk, hozzáadunk 1.5 dl vizet és a vaníliás cukrot, majd a piskótákat hirtelen belemártjuk és a egy kb. 20x30 cm tepsi aljára tesszük. Rásimítjuk a krém felét, kirakjuk egy újabb sor piskótával és befedjük a megmaradt krémmel. A tetejét egy villával hullámosra karcoljuk. Legalább 5 órára, de akár egy egész éjszakára is hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk, mindegyik szeletre egy-egy citromkarikát teszünk.
Megjegyzés: A krémet készítéskor kóstoljuk meg és a citromlevet ízlésünknek megfelelően adagoljuk. Van aki savanykásabban szereti, van aki meg édesebben