Rókagombás szendvics

  • 2016.07.23.
  • 5

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg rókagomba, 3 tojás, 2 zöldhagyma, 5 dkg kemény sajt, 8 dkg vaj, 8 szelet kenyér, só, bors, petrezselyemzöld, paradicsom.Elkészítése: A gombát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. A kenyérszeleteket lekenjük a vaj felével, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Az apróra vágott zöldhagymát megpároljuk a megmaradt vajon, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk és zsírjára sütjük. Rátöltjük a felvert tojásokat, összekavarjuk és félrehúzzuk a tűzről(nem kell megsütni), majd ráhalmozzuk a kenyérszeletekre és megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 percig forró sütőben sütjük, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és paradicsommal tálaljuk.