Gyümölcssaláta ananászkehelyben

  • 2016.07.31.
  • 9

Hozzávalók 4-6 személyre: 1 ananász, 2 kiwi, 1 banán, 15 dkg málna, 1 narancs, 1 teáskanál rumaroma, 1 teáskanál porcukor.Elkészítése: A narancs levét kiszorítjuk, összekeverjük a porcukorral meg a rumaromával. Az ananászt hosszában kettőbe vágjuk, húsát kockákra vágjuk és kiszedjük. A kiwit meghámozzuk, szintén kockákra vágjuk, összekeverjük az ananásszal, leöntjük a narancsos öntettel és 30 percre hűtőbe tesszük(az ananászkelyheket is). Tálalás előtt belekeverjük a karikákra vágott banánt és szétosztjuk az ananászkelyhekbe, majd tetejére rakosgatjuk a málnát. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Ha csak felnőttek fogyasztják, a rumaroma helyett valódi rumot is használhatunk. A hamar barnuló vagy lágyabb gyümölcsöket csak közvetlen a tálalás előtt keverjük a salátába.