Sárgabarackos mandulás pite

  • 2016.06.19.
  • 0

Hozzávalók: 4 tojás fehérje, 12 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 6 dkg madulaliszt, 5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütőpor, 40 dkg sárgabarack, 4 dkg vágott mandula, 2 evőkanál porcukor.Elkészítése:1. A porcukrot összekeverjük a liszttel, a mandulaliszttel és a sütőporral.2. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.3. A tojásfehérjét felverjük.4. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és rátöltjük a vajat.
5. Könnyedén összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt, kb. 15x 25 cm-es tepsibe simítjuk.
6. A barackot megmossuk, félbevágjuk, majd vékony szeletekre.7. A barackot a massza tetejére tesszük, megszórjuk a vágott mandulával. Előmelegített sótőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.