Zöldfűszeres húsgombócok vegyes zöldségekkel

  • 2016.04.07.
  • 7

Hozzávalók 6 személyre: 1 kg darált sertéshús, 2 zöldhagyma, 1 zöld fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 marék bazsalikomlevél, 2 tojás, 1 szelet kenyér,1 póréhagyma, 3 sárgarépa, 2 pasztinák, 30 dkg csiperke gomba, 50 dkg kelbimbó, 1 piros paprika,
25 dkg koktélparadicsom, olaj,

só, bors, fűszerpaprika.Elkészítése:
1. A zöldhagymákat és zöldfűszereket megmossuk és apróra vágjuk.2. Hozzáadjuk a húshoz, a feltört tojásokkal és a beáztatott majd kiszorított kenyérrel együtt.3. Megszórjuk sóval borssal és fűszerpaprikával, majd összegyúrjuk.
4. Olajon kézzel diónyi gombócokat formázunk.
5. A zöldségeket megmossuk, vastagabb szeletekre vágjuk.
6. Tepsibe tesszük, megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olajjal és összeforgatjuk.7. A zöldségekre helyezzük a húsgombócokat és közé tesszük a cikkekre vágott koktélparadicsomot.8. Aláöntünk egy csupor vizet, befedjük és forró sütőben 50-60 percig sütjük.