Tavaszi lenmagos spenótsaláta

  • 2016.04.05.
  • 4

Hozzávalók 2 személyre: 2 összmarék bébispenót, 6 fürjtojás, 6 hónapos retek, 2 teáskanál lenmag;az öntethez: 3,5 dl natúr joghurt, 1/2 citrom, 1 teáskanál méz,
2 evőkanál lenmagolaj, 1 cikk fokhagyma, só, fehérbors.
Elkészítése: Az öntethez áttörtjük a megpucolt fokhagymát és a többi hozzávalóval együtt a joghurtba tesszük és összekeverjük.Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A retket meg a salátát megmossuk, lecsöpögtetjük, a retket cikkekre vagy vastagabb szeletekre vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a spenótot, a retket meg a tojást, meglocsoljuk az öntettel és azonnal tálaljuk.