Erdélyi báránypaprikás

  • 2016.04.18.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg. csontos bárányhús(oldalas, nyak, lábszár, máj),
1 hagyma, 2 evőkanál liszt, 1/2 l tej, 1 evőkanál zsír, só, bors, fűszerpaprika,
petrezselyemzöld. Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron,
rátesszük
a felvágott bárányhúst és átsütjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, sóval és borssal, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és lassú tűzön puhára pároljuk, míg a leve majdnem elfő. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel és behabarjuk vele az ételt. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és sűrűsödésig főzzük. Puliszkával
tálaljuk.