Eperzselés pohárkrém

  • 2016.04.03.
  • 0

Hozzávalók 4 személyre: a zselés réteghez: 40 dkg eper, 2,5 dl eperszörp, 2,5 dl víz, 2-3 evőkanál citromlé, 2 tasak piros tortazselé,
a krémhez: 20 dkg natúr sajtkrém(mascarpone),
2 evőkanál porcukor,
5 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín, 1 teáskanál vanília kivonat; a csokoládés réteghez:
5 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín; a díszítéshez:
1 dl tejszín.Elkészítése: 4 darab 2-2,5 dl poharat
megdőltve
egy dobozba állítunk. Az epret megmossuk, négy szemet félreteszünk, a többit felvágjuk és
a megdőlt
poharak oldalára tesszük. A tortazselé port összekavarjuk az
eperszörppel meg a vízzel és forráspontig melegítjük, majd félrehúzzuk, belekavarjuk a citromlevet és óvatosan az eperre töltjük. 10 percre hidegbe tesszük dermedni. A fehér és az étcsokoládékat külön-külön edényben megolvasztjuk. A félretett epret az étcsokoládéba mártjuk, a fehércsokoládéból vékony csíkot csurgatunk rá és egy fogpiszkálóval azonnal örvényesre húzzuk. Sütőpapírra tesszük dermedni. A sajtkrémet kikavarjuk a porcukorral, hozzáadjuk a fehércsokoládét, a vanília kivonatot és végül belekeverjük a felvert tejszínt is. A megmaradt étcsokoládét összekavarjuk a felforralt tejszínnel. Mikor az epres zselé megdermedt, a sajtkrémet és a csokoládékrémet a poharakba rétegezzük. A díszítéshez a tejszínt felverjük, habzsákba kanalazzuk és mindegyik pohárba habrózsát nyomunk, tetejére helyezzük az epret. 1 órára lehűtjük, majd tálaljuk.