Avokádós töltött tojás

  • 2016.04.20.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre: 8 tojás, 2 érett avokádó, 1 dl olaj, 2 dl joghurt, 2-3 szál petrezselyemzöld, citrom, só, fehérbors.Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd félbevágjuk, a sárgáját kiszedjük.
1 sárgáját félreteszünk a díszítéshez, a többit magas falú keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk az egyik avokádó kikapart húsát, sót, borst, 2-3 evőkanál citromlevet, rátöltjük az olajat és botmixerrel krémesre dolgozzuk. A végén kanállal belekavarjuk a joghurtot. A mártást kiszedjük egy kis tálba, helyére tesszük a másik avokádó kikapart húsát, a petrezselyemzöldet és kb. 2 evőkanál mártást, majd szintén botmixerrel krémesre dolgozzuk. Ez lesz a töltelék, melynek állaga krémes kell legyen. Sóval, borssal, kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével ízesítjük, majd csillagcsőves habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a tojásokat.
A félretett tojássárgáját ráreszeljük a mártásra, a tojásokat pedig petrezselyemlevéllel és citrommal díszítjük. Fél órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.