Céklakrémmel töltött fürjtojások

  • 2016.03.28.
  • 9

Hozzávalók 2 személyre: 12 fürjtojás, 1 tyúktojás, 1 kicsi cékla, 2 evőkanál olívaolaj, kevés kenyér, 1 teáskanál reszelt torma, ecet, só, köménymag, saláta.Elkészítése: A céklát megmossuk, alufóliára tesszük, meglocsoljuk
kevés olívaolajjal és becsomagoljuk a fóliába. Forró sütőben 20-25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tyúktojást meg a fürjtojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A fürjtojásokat keresztben kettőbe vágjuk, a tyúktojásnak a sárgáját félretesszük, fehérjét a megpucolt céklával együtt késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a tormát, a megmaradt olajat és kevés kenyérbelet, majd összedolgozzuk. Sóval, köménymaggal, kevés ecettel ízesítjük. A masszából kis golyókat formázunk, egy-egy félbevágott fürjtojás közé helyezzük és óvatosan összenyomjuk a tojással, majd koktélpálcákra húzzuk és a félretett, lereszelt tojássárgába forgatjuk. Salátával tálaljuk.