Csípős-savanyú fülleves - Ciorbă iute cu urechiușe de porc

  • 2016.01.19.
  • 1

Hozzávalók 4 személyre: 2 sertésfül, 2 l hús alaplé, 6-7 cikk fokhagyma, 2 babérlevél, 2 csípős paprika, 2 sárgarépa, 3 evőkanál olaj, 2-3 evőkanál almaecet, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, az olajon megdinszteljük. A sertésfület megtisztítjuk, megmossuk, kuktába tesszük és felöntjük az alaplével, majd hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét, a babérlevelet, egy csípős paprikát, kevés sót és a dinsztelt sárgarépát. A kuktát lezárjuk és forrástól számítva, 40 percig főzzük. A fület kiszedjük, csíkokra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe. A tejfölt kevés forró lével elkavarjuk, majd felöntjük vele az ételt. Megszórjuk a megmaradt, apróra vágott csípős paprikával meg fokhagymával, a petrezselyemzölddel és frissen őrölt borssal. A végén ecettel savanyítjuk.
Megjegyzés: Ha nem kuktában főzzük, használjunk 3 l alaplevet, hisz elpárolog, mert több idő szükséges, míg a fűl megpuhul. Ha disznóvágáskor főzzük az ételt, használjuk a fej főzésétől maradt alaplevet.