Zelleres krumplifőzelék

  • 2015.10.12.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre:
1 zeller, 80 dkg krumpli, 1 hagyma, 4 evőkanál olaj, 2 dl tej, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, zellerzöld, 8 szelet sonka. Elkészítése: A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a krumplit kockákra vágjuk, a zellert pedig lereszeljük. Az olajat egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a zellert is és tovább dinszteljük, majd felöntjük kevés vízzel és fedő alatt 5 percig főzzük. Beletesszük a krumplit, az apróra vágott zellerzöldet, sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. A tejet elkavarjuk a keményítővel és besűrítjük a főzeléket. Forralunk rajta egyet, majd félrehúzzuk és pirított sonkaszeletekkel tálaljuk.