Tojásos krumplikoszorú avagy rakott krumpli ünnepi ruhában

  • 2015.04.18.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 60-70 dkg krumpli, 6+1 tojás, 10 dkg baconszalonna,
3 dl tejföl, olaj, só, bors Elkészítése:
1. A krumplit enyhén sós vízben megfőzzük, a tojások úgyszintén, majd
megpucoljuk őket. 2. Nagy lyukú reszelőn mindkettőt lereszeljük. 3. A tejfölt felverjük a megmaradt tojással, megsózzuk, megszórjuk borssal. 4. Egy kuglófformát vékonyan kiolajozunk és az oldalát kirakjuk a baconszeletekkel. 5.
Egy rend reszelt krumplit az aljára teszünk, meglocsoljuk a tojásos tejföllel. 6.
Rászórunk egy rend reszelt tojást, enyhén megsózzuk.
7.
A tojást is meglocsoljuk a tejföllel, a rétegezést addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. 8.
A baconszalonna végeit visszahajtjuk a krumplira. Forró sütőben 30 percig sütjük, majd tányéra borítjuk és szeletekre vágja tálaljuk.