Babérleveles krumplileves tojással

  • 2015.03.19.
  • 8

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 4 tojás, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 evőkanál paprikakrém, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, olaj, só, bors, ecet, babérlevél Elkészítése: 1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A krumplit kockára, a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát
pedig lereszeljük. 2. A hagymát meg a sárgarépát kevés olajon üvegesre dinszteljük. 3. Hozzáadjuk a krumplit, a paprikakrémet és összeforgatjuk. 4. Felöntjük vízzel, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük, majd lassú lángon megfőzzük. 5. Félidőben belefőzzük a tojásokat. Egyenként merítőkanálba ütjük, beleengedjük a levesbe, 1-2 percig tartjuk, majd a levesbe fordítjuk. 6. A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel, kevés forró lével felengedjük, majd
behabarjuk vele a levest.
Hagyjuk felforrni, majd félrehúzzuk a tűzről. Tálalás előtt ecettel savanyítjuk.