Gránátalmás minitorta

  • 2015.02.11.
  • 9

Hozzávalók 2 személyre: 6 babapiskóta, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 2-3 evőkanál tej, 3 dl tejszín, 2 evőkanál cukor, 5 g zselatin, fél rúd vanília, 15 dkg krémsajt, 1 gránátalma Elkészítése: 1. A babapiskótát késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a kakaót meg a puha vajat és összedolgozzuk. Ha a massza túl kemény, kevés tejjel hígítjuk. 2. A piskótás masszát kerek ételformázó gyűrű, vagy ennek hiányában, konzerv gyűrű aljába simítjuk és hűtőbe rakjuk. 3. A tejszínhez hozzáadjuk a cukrot meg a vanília kikapart magjait és felforraljuk. A zselatint 0,3 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és belekavarjuk a tejszínbe. Az így kapott tejkrémet kihűtjük. 4. A krémsajtot kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kihűlt tejkrémet és összekavarjuk. 5. A krémet a piskótás alapra kanalazzuk, tetejét elsimítjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük dermedni. 6. Egy késsel a krémet elválasztjuk a forma oldalától és lassan felhúzzuk.
7.
A gránátalma magjait kivesszük, szűrőben leöblítjük, majd egy szalvétán felitatjuk róluk a vízet és a tortácskák tetejére halmozzuk.
Valentin-napi link party Orsi blogján