Tökmagos-töpörtyűs kifli

  • 2015.01.20.
  • 5

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztő, 2 teáskanál só, 10
dkg tökmag, 25 dkg töpörtyű, 1 tojás fehérje Elkészítése:
1. A tökmagot serpenyőben megpirítjuk, kicsit hűlni hagyjuk, felét apróra, másik felét darabosra vágjuk. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a sót és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd megdagasztjuk.
3. A végén beledolgozzuk az apróra vágott tökmagot meg az olvasztott vajat. Letakarjuk és 40 percig kelni hagyjuk. 4. A tésztát négy részre osztjuk, mindegyik részt lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, lekenjük a darált töpörtyűvel és 16 háromszögre vágjuk. 5.
A háromszögű tésztákat kifli alakúra feltekerjük. 6.
A tojásfehérjét kissé felverjük és lekenjük vele a kifliket. 7.
A tetejüket a darabosra vágott tökmagba mártjuk. 8.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütjük.