Tökmagolajos vitaminsaláta

  • 2014.12.10.
  • 6

Hozzávalók 2 személyre: 1 nagy sárgarépa, 1 fekete retek, 1 zellergumó, 1 kisebb póréhagyma, 2 tojás, 6 dkg fetasajt, 2 evőkanál tökmag, 2-3 evőkanál tökmagolaj, só, bors Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk és vékonyra metéljük, a póréhagymát karikákra vágjuk. Egy salátástálban összekeverjük a zöldségeket, sózzuk, borsózzuk és meglocsoljuk citromlével. A fetasajtot kis darabokra morzsoljuk és belekeverjük a salátába. Tálaláskor tetejére tesszük a tojást, megszórjuk tökmaggal és meglocsoljuk a tökmagolajjal.